czwartek, 26 sierpnia 2010

Kolczyki z tagua

Efektowne i bardzo modne w Kolumbii kolczyki, które z pewnością przeniosą Cię w niezapomnianą podróż do korzeni kolumbijskiej kultury. Kolczyki wykonane zostały z tagua czyli orzechów rosnących na kolumbijskiej palmie i znanych jako roślinna kość słoniowa - bombonas - czyli różnej wielkości kulki w przeróżnych kolorach, nadają ozdobie kolumbijskiego ducha. Kawałeczki tagua łączone są woskowanym sznurkiem i połączone z ozdobą wykonaną z kokosu. Cała ozdoba wykonana jest ręcznie oraz malowana przez kolumbijskich artystów naturalnymi, roślinnymi barwnikami. Zawieszki kolczyków posrebrzane, nie zawierające niklu, nie uczulające.

 Tagua i kokos


 Tagua 
Tagua to orzech kolumbijskiej palmy określany przez specjalistów jako roślinna kość słoniowa. Tagua wykorzystywana jest do produkcji etnicznej biżuterii, rzeźb i figurek umieszczanych w bożonarodzeniowych żłóbkach. Te kolorowe kolczyki wykonane zostały z różnych form orzecha tagua (patatas - cienkie płatki i bombonas - czyli kulki). Kawałeczki tagua łączone są za pomocą kółek posrebrzanych. Cała ozdoba wykonana jest ręcznie oraz malowana przez kolumbijskich artystów naturalnymi, roślinnymi barwnikami. Zawieszki kolczyków posrebrzane, nie zawierające niklu, nie uczulające.



Tagua i palma asai 
 Efektowne i bardzo modne w Kolumbii kolczyki, które z pewnością przeniosą Cię w niezapomnianą podróż do korzeni kolumbijskiej kultury. Kolczyki wykonane zostały z różnych form orzecha tagua czyli orzechów rosnących na kolumbijskiej palmie i znanych jako roślinna kość słoniowa (patatas - cienkie płatki i bombonas - czyli różnej wielkości kulki w kolorze turkusowym, nadają ozdobie kolumbijskiego ducha. Kawałeczki tagua łączone są woskowanym sznurkiem idealnie dopasowanym do koloru płatków i kulek. Największa kulka wykonana została z palmy asai. Cała ozdoba wykonana jest ręcznie oraz malowana przez kolumbijskich artystów naturalnymi, roślinnymi barwnikami. Zawieszki kolczyków posrebrzane, nie zawierające niklu, nie uczulające.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarz